Rausvas vynas ARENILE Cerasuolo d’Abruzzo DOC sužavės tikrai aštraus maisto gerbėjus. Lengvas, gaivus vynas leis pasimėgauti aštrių prieskonių kutenimu, jų neužgoždamas ar pernelyg nesuintensyvindamas. Jis tobulai subalansuos aštrų patiekalą savo švelniu ir gaiviu skoniu. Iš Italijos Abruzzo regione rankomis surinktų vynuogių pagamintas vynas pasižymi gaiviu vyšnios aromatu, papildytu vaisių natomis. Vyno rožinę spalvą lemia sultyse po presavimo paliktos odelės, kurios laikomos apie 24-36 valandas. O vėliau, švelniai spaudžiant, atskiriamos. Palikusios vynui apetitą keliančią, rausvą spalvą. Štai kodėl šis vynas mėgstamas ne tik dėl skoninių savybių, bet ir dėl to, kad itin žaviai atrodo taurėje.
Rausvas vynas ARENILE Cerasuolo d’Abruzzo DOC – elegantiškas vynas egzotiško maisto gerbėjams
Rausvas vynas puikiai tinka ne tik su aštriu maistu, bet ir su įvairiais kitais intensyvaus skonio patiekalais. Labai gerai jis dera su žalios mėsos ar žuvies patiekalais. Tokiais kaip karpačio, tartarai, sašimi. Taip pat su čili ar piri piri pagardintais griliaus patiekalais – žuvimi, paukštiena ar daržovėmis. Kitaip tariant – jis puikus pasirinkimas vasaros grilio vakarėliams terasoje, ar tiesiog smagiems pokalbiams lauke. Stebint kaip iš lėto leidžiasi saulė, uodžiant gaivų orą ir viliojančius vyno aromatus. Žinoma, šį vyną galite skanauti ištisus metus, bet itin lengvas vyno skonis bus tikra atgaiva šiltuoju metų laiku.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Kadangi užsiminėme, jog jis – puikus pasirinkimas vasarą, natūralu, kad šio sezonu maloniausia mėgautis vėsiu vynu. Ir ne tik dėl to, kad taip jis geriausiai gaivina. Bet ir dėl to, kad atvėsintas rožinis vynas žymiai geriau atskleis visas savo skonines savybes. Būdamas per šiltas jis neatrodys toks lengvas ir gaivus, koks turėtų. Tiesa, ir per stipriai atšaldžius, kai kurios skonio natos tiesiog išblės. Tad prieš pilstydami į taures, atvėsinkite jį iki +8 – +10 laipsnių. O pradarytą, bet neišpilstytą vyno butelį, panardinkite į ledų kibirėlį. Kadangi kambario temperatūroje, ar lauke jis ims šilti ir kita taurė gali pasirodyti nebe tokia gardi. Optimalios gėrimo temperatūros išlaikymas – būdas mėgautis išties gardžiu vynu.