Baltas vynas AGRONIKA Abruzzo Bianco DOC/DOP sužavės jūros gėrybių ir sushi mėgėjus, kadangi jis tobulai tinka su tokio tipo maistu. Vynas pagamintas iš Italijos Abruzzo regione užaugintų vynuogių. Tai – ypatingas regionas savo turtinga gamta. Kadangi jame stūsko didžiulis kalnas, o krantai skalaujami jūros. kalno sukuriamas šešėlis, nuo jūros atpučiamas lengvas brizas ir dirvožemio įvairovė. Tokios sąlygos leidžia augti ir palaipsniui sirpti itin kokybiškoms uogoms. Jos surenkamos rankomis. O šis vynas Jus sužavės savo lengvumu, aromatingumu ir lydimomis švelniomis citrinos natomis.
Baltas vynas AGRONIKA Abruzzo Bianco – puiki kompanija jūros gerybėms, picai ar geram, kietam itališkam sūriui
Jeigu renkatės vyną vakarienei ir norite tikros itališkos nuotaikos, tuomet šis vynas – tikrai puikus pasirinkimas. Svarbu, kad vakarienės meniu būtų taip pat labai itališkas. Pica, jūros gėrybių patiekalai, makaronai ar tiesiog kietųjų sūrių padėklas. Visiems išvardytiems variantams puikiai akomponuos šis baltas sausas vynas.
Vos pakėlus taurę, nosį pakutens visą puokštė gėliškų aromatų. O jau pirmajame gurkšnyje pajusite persikų, žalių obuolių, mangų, ne iki galo prinokusių kriaušių bei citrinų natas. Su minerališkumo ir šviežių žolelių užuominomis.
Tiesa, ne prasčiau nei prie itališkos virtuvės šedevrų, vynas tinka ir prie sushi. Prie lengvų, ne aštrių jo rūšių.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Ramų, lengvą vyną rekomenduojama vartoti atvėsintą iki +8 – +10 laipsnių. Jį galite pateikti kaip aperityvą vakarienės pradžioje. Derinti kartu su pietų ar vakarienės maistu. Arba patiekti pabaigoje vakarienės, kartu su itališkų sūriu padėklu. Tiesa, tiekiant vyną, reiktų nepamiršti kelių pagrindinių taisyklių.
Lengvas vynas tiekiamas prieš sunkesnius vynus. Baltas tiekiamas prieš raudoną. Tad jeigu Jūsų vakarienei numatytas sodraus skonio jautienos steikas, prie kurio labiau derėtų raudonas vynas, visai nereiškia, kad negalite vakarui įsigyti ir šio vyno. Tačiau rekomenduojame jį skanauti dar prieš vakarienę. O norėdami pajausti tikrąsias šio gėrimo skonines savybes ir aromatus, išgėrę raudono vyno taurę, baltąjį geriau palikite kitam kartui. Kitaip nepajusite jo tikrojo lengvumo ir žavesio.