Baltas vynas ARENILE Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – lengvas ir gaivus, lyg pasivaikščiojimas vakaro vėsa dvelkiančiuose obelų soduose. Kai nosį kutena saldžiarūgštis obuolių aromatas ir skonio receptoriai patys prabunda. Štai kodėl šis itališkas, iš Pinot Grigio vynuogių pagamintas vynas, taip tinka kaip aperityvas vakaro pradžiai. Gaivios obuolių natos puikiai tiks ir prie lengvų užkandžių ar sultingų salotų. Ar tiesiog skaniai gurkšnojamas vienas, mėgaujantis elegantišku skoniu.
Baltas vynas ARENILE Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – kokie patiekalai tinka šiam vynui į kompaniją?
Kaip ir dauguma baltų sausų vynų, šis geriausiai tiks prie lengvų, ne intensyvaus skonio patiekalų. Pavyzdžiui, jis puikiai tinka su įvairiomis salotomis. Itališkos Caprese salotos ir Pinot Grigio vynuogių vynas bus puikus duetas. Švelni mocarela, aromatingas bazilikas ir gaivi pomidorų bei balzaminio acto rūgštelė idealiai susidraugaus su vynu. Ir padės vienas kitam atsiskleisti visomis skonio natomis. Taip pat šis vynas puikiai tiks ir prie užkandžių. Brusketos, pagardintos tais pačiais, kaip ir Caprese salotos, ingredientais, žinoma, tiks puikiai. Tačiau ir aromatingi pomidorai, pagardinti alyvuogių aliejumi ir pipirais, švelnaus skonio itališka Mortadella ar net ančiuviai, nutupdyti ant šiek tiek paskrudintos ir česnaku įtrintos čiabatos, bus puikus derinys. Nuskraidinantis Jus į Italijos laukus, kai plaukus sklaido lengvas vėjas, o galvoje sukasi tik lengvos ir džiugios mintys. O šalia – tik maloni kompanija ir smagūs pokalbiai.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltą vyną visuomet reiktų patiekti gerai atvėsintą, tam, kad geriausiai atsiskleistų visos skoninės savybės. Todėl prieš pilstant į taures, vyną reiktų palaikyti šaldytuve ar kibirėlyje su ledus. Iki +8 – +10 laipsnių atvėsintas vynas bus ir maloniai gaivinantis, ir džiuginantis skonių ir aromatų spektru. Šį vyną reiktų rinktis vakarienės pradžioje, arba visą vakarą mėgautis vien šiuo vynu. Jeigu į stalą tieksite ir raudoną vyną, pastarąjį reiktų pasiūlyti po baltojo. Ir vakarą užbaigti raudonuoju. Kadangi sodrus ir intensyvus raudonojo vyno skonis užliūliuos skonio receptorius. Ir jei ragausite baltąjį vyną po raudono, tiesiog nebejausite visų baltojo vyno skonio natų.