Baltas vynas DRINK ELEGANT Pecorino IGP – lengvas, švelnus su citrusinių vaisių atspalviu. Iš Italijoje užaugintų, rankomis surinktų Pecorino rūšies vynuogių, kurios auga Apeninų kalnų papėdėje. Jau nuo pirmo gurkšnio, iš karto pajusite vyno rūgštumą ir subtilų skonį, burnoje tvyrančias žolelių, gėlių ir kalnų vaisių natas. Dėl savo savybių – įskaitant sodrumą, alkoholio kiekį, rūgštingumą ir sūrumą – jis puikiai tinka prie žuvies patiekalų ar sotesnių patiekalų. Didelė, net 5 litrų talpa – labai geras pasirinkimas tiems atvejams, kai laukiate daug svečių ar organizuojate didelę šventę. Įdėkite pakuotę į šaldytuvą tinkamai atvėsti. O tuomet išpilstykite vyną į dailius ąsočius ir dėkite juos ant stalų. Vynas dailiai atrodys, nes nesimatys jokių gėrimo etikečių. Puikus sprendimas puošnių švenčių stalams. Tokiems kaip vestuvės ar jubiliejai. Kai stalo dekoras – svarbi šventės dalis. Ir nesinori jo gadinti matomomis gėrimo etiketėmis.
Baltas vynas DRINK ELEGANT Pecorino IGP – koks maistas dera su šiuo vynu?
Subtiliems patiekalams, tokiems kaip jūros gėrybių salotos ar skumbrės filė į porą puikiai tinka šis Pecorino vynuogių vynas. Kadangi jo skonis nesikerta su maistu. O atvirkščiai – jį praturtina, papildo. Balta mėsa, tokia kaip kalakutiena, vištiena ar triušiena, taip pat puikiai dera su šiuo vynu. Galiausiai jis sukuria puikų duetą ir su sūriu. Ryškus šio vyno skonis primena maloniai aštrų sūrio skonį. Paprastai Pecorino vyną geriausia vartoti su brandintu sūriu. Taip galėsite pilnai pajausti visus sūrio aromatus. O sūris padės atsiskleisti visoms vyno skonio natoms.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltą vyną geriausia ragauti gerai atvėsintą. Iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Todėl rekomenduojame visą pakuotę įdėti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti. O tuomet pilstyti į ąsočius ir dėti ant stalų. Kadangi kambario temperatūroje jis ims šilti, pravartu prieš tai atvėsinti kiek stipriau. Didelę pakuotę šaldytuve galite palaikyti keletą valandų.
Jeigu planuojate svečius vaišinti ir raudonu vynu, baltąjį į stalą tiekite pirmiau. Kadangi šis daug gaivesnis ir paragavus raudonojo, burnoje liks tiek skonių, kad baltojo žavesio nebepavyks pajausti.