Baltasis vynas AGRONIKA Trebbiano d’Abruzzo DOC – turintis gerą kūną, gyvą rūgštingumą, išliekančias vaisių natas ir migdolų skonį. Jo rūgštingumais puikiai dera su riebokais, kremiškais patiekalais. Tad jeigu dairotės vyno, tinkančio į švelnaus ryžių risoto kompaniją, ar midijoms grietinėlės padaže pagardinti, šis vynas – puikus pasirinkimas. Subtilus, gaivus, su kriaušių atspalviais baltas vynas padės atsiskleisti visoms Jūsų gaminamo patiekalo natoms. O svečiai ar antroji pusė bus sužavėti ne tik kulinariniais gebėjimais. Bet ir gebėjimu parinkti idealiai maistui akomponuojantį vyną.
Baltasis vynas AGRONIKA Trebbiano d’Abruzzo DOC – kokie patiekalai geriausiai tinka į kompaniją
Šis vynas nuostabiai skanus ir tada, kai juo mėgaujamasi vienu, be jokio maisto šalia. Tačiau visuomet gardžiau, kai maistas papildo vyną, o vynas – maistą. Tad be jau minėtų kremiškų, riebesnių patiekalų, turime paminėti ir ne itališkus maisto variantus. Jeigu esate sushi gerbėjas, tačiau japoniški vynai Jūsų nežavi taip pat, kaip jų virtuvė – rinkitės šį. Itališkas vynas, pagamintas iš Trebbiano rūšies vynuogių puikiai papildys ir sushi patiekalus. Beabejo, baltos mėsos ar baltos žuvies patiekalai visuomet gerai dera su sausu baltu vynu. Tad jeigu suplanavote gaminti toskanietišką vištieną, pagardintą aromatingu grietinėlės padažu, šis vynas puikiai tiks kartu. Trumpai tariant, jei patiekalo dedamoji yra riebi, aksominė grietinėlė, didelė tikimybė, kad jį išties gardu bus užgerti šio balto vyno taure.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Vėsus, gaivus, ant taurės lengvą rasos šydą sukuriantis vynas. Skamba viliojančiai, tiesa? Štai kodėl taip svarbu baltą sausą vyną gerai atvėsinti. Ne tik tam, kad jis žavingai atrodytų, bet ir tam, kad galėtų atskleisti visą savo žavesį. Šiltas, kambario temperatūros baltas sausas vynas neturėtų būti pilstomas į taures. Jis turėtų keliauti į šaldytuvą ar į ledo kibirėlį. Ir būti jame tol kol atvės iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tačiau nepersistenkite – per šaltas vynas taip pat neparodys Jums visų savo skoninių savybių. tad jeigu įdėjote į šaldytuvą likus kelioms valandoms iki vakarienės. prieš pilstant jį, leiskite kurį laiką pabūti kambario temperatūroje ir šiek tiek sušilti.