Baltasis vynas NOVARIPA Terre di Chieti IGP/ Pecorino – lengvas, gaivus su balzamiko atspalviu. Pagamintas iš rankomis surinktų itališkų Pecorino rūšies vynuogių. Tai – mažos, švelniai blyškios vynuogės, turinčios išskirtinai didelį cukraus kiekį. Tačiau vynuogės nėra tik saldžios – iš tikrųjų, cukraus kiekis yra puikiai subalansuotas dėl stipraus rūgštingumo ir sudėtingo minerališkumo. Vynuogės yra jautrios ir išraiškingos, todėl yra sakoma, kad tai – vynuogės kantriam, atsidavusiam vyndariui. Iš jų pagamintas vynas turi juntamas minkštų vaisių, gėlių, sausų žolelių natas, minerališkumą. Visa tai subalansuoja gaivinanti rūgštis ir palieka kiek sunkesnį pojūtį burnoje.
Baltasis vynas NOVARIPA Terre di Chieti IGP/ Pecorino – su kokiu maistu geriausia ragauti šį vyną?
Galbūt nustebsite, bet jis puikiai dera su sriubomis. Gaivia, kupina išraiškingų skonių minestrone. O gal kiek sunkesne, žuvies ir jūros gėrybių sriuba. Viskas priklauso nuo Jūsų pomėgių. Tačiau šį vyną lengvai suderinsite su daugybe sriubų variantų. Gal tik labai sunki, tiršta, mėsiška sriuba čia nelabai derės. Kadangi su gaiviu vynu labiausiai tinka ir lengvesnio skonio sriubos.
Baltas vynas puikai dera ir su balta mėsa arba žuvimi. taigi, vištienos ar kalakuto krūtinėlės patiekalai – kepsniai su ryžių garnyrų, ar salotos, puikiai tiks prie šio vyno. Taip pat gerą vakarienės duetą sukurs su keptuvėje pačirškinta žuvies file. Lašiša, menkė ar ešerys. Lengvi ir aromatingi maisto skoniai pasipildys vyno gaiva. Leisdami vieni kitiems pilnai atsiskleisti.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Kaip ir kitus baltus vynus, taip ir šį – geriausia ragauti gerai atvėsinta. Tinkamiausia temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Tokią temperatūrą pasieksite prieš vakarienę butelį panardinę į kibirėlį su ledu. Idealu, jei kibirėlyje 50/50 santykiu bus ledukai ir šaltas vanduo. Taip vėsinantis skystis apgaubs butelį ir tolygiai jį atvėsins. Tiesa, vyno įpylus į taures, butelį su likusiu vynu rekomenduojame ir toliau laikyti kibirėlyje. Taip vynas nuolat išlaikys optimalią temperatūrą. Ir kiekvienas papildymas bus toks pat aromatingas, vėsus ir gaivus. Tiesiog ant stalo laikomas vynas ima šilti ir nebegali atskleisti visų savo skoninių savybių.