Bollina Curtis Nova PACINCO Monferrato vyno žėrintis rubino raudonumo atspalvis verčia susidomėti jau pirmuoju gurkšniu! Puokštė užburia visu šiuolaikinio Monferrato asortimentu: prinokusios gervuogės, slyvos ir raudonieji serbentai, su smulkiai įaustais stingdančiais niuansais, tokiais kaip vanilė ir moka, taip pat subtiliomis prieskonių natomis. Skonyje vilioja brandi taninų struktūra ir stipri prinokusių tamsių vaisių aromato koncentracija, taip pat rafinuotas statinės ir vaisių santykis – medienos panaudojimas čia išties meistriškai pavyko!
Koks skambus vyno pavadinimas: Bollina Curtis Nova PACINCO Monferrato Rosso! Ir koks nuostabus vynas! Gerai žinomos Pjemonto vyninės Bollina ir jos charizmatiškojo enologo Andrea Bernardini globoje Denominazione di Origine Controllata Monferrato interpretacija tokia įspūdinga, tiesiog unikali. Apie tai ypač liudija sensacingi 98 Luca Maroni balai, nes toks aukštas įvertinimas šios kainos kategorijos vynui visada yra spektaklis. Tačiau ne mažiau įspūdinga yra tai, ką siūlo šis harmoningas cuvée iš Barbera ir Nebbiolo taurėje!
Bollina Curtis Nova PACINCO Monferrato yra pagamintas iš 85 % Barbera ir 15 % Nebbiolo. Rugsėjo mėnesį rankomis nuskynus vynuoges, vynuogės buvo išskobtos, švelniai nuspaustos ir 10 dienų fermentuotos nerūdijančiame pliene. Po rauginimo nerūdijančio plieno talpyklose taip pat vyko obuolių ir pieno rūgšties fermentacija, po kurios 14 mėnesių brandinta prancūziško ąžuolo statinėse.
Tinka prie didžiojo trejeto: pica, mėsainis, kepsnys.