Chardonnay vynas TRABACCO Chardonnay IGP – lengvas, gaivus su bananų atspalviais. Jau pats vyno pavadinimas sako, kad vynas pagamintas iš Chardonnay vynuogių rūšies. Tai baltųjų vynuogių, turinčių žalią odelę, veislė bene plačiausiai auginame visame pasaulyje. Ji yra gana neutralaus skonio, todėl aromatai, jaučiame vyne, priklauso tik nuo vyndario meistriškumo. Šiame vyne galite pajusti lengva bananų aromatą. Sakoma, kad šių vynuogių vynas labai lengvai derinamas su maistu. Tačiau jį taip pat labai malonu gurkšnoti ir vieną.
5 litrų talpa labai patogi didesniems renginiams ar smagiems draugų vakarėliams.
Chardonnay vynas TRABACCO Chardonnay IGP – kokie patiekalai dera prie šio vyno?
Balta žuvis ar jūros gėrybės neabejotinai sukuria labai gerą duetą su šiuo vynu. Lengvas rūgštingumas ir minerališkumas padeda atsiskleisti maisto skoniams ir aromatams. Krevetės, keptos svieste, su petražolėmis ir česnaku, valgomos kartu su skrudinta čiabata. Ar orkaitėje kepta dorada, su šviežiomis salotomis ir ryžiais.
Chardonnay vynas taip pat dera ir su makaronų patiekalais. Ypač, švelnesnėmis jų variacijomis. Su sviestu, sūriu, česnakais. Lengvu grietinėlės ir krevečių ar pievagrybių padažu. Lengvai pagaminama, nepaprastai gardu. O kartu su vynu – tiesiog nukelia į Italiją. Bent mintimis. Galbūt prie tokios vakarienės, draugų kompanijoje, kils mintis ir suplanuoti smagią kelionę aplankyti gražiausių pačios Italijos vietų.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltas vynas tiesiog privalo būti atvėsintas prieš pilant į taures. Nes per šiltas vynas tiesiog negalės atskleisti viso savo žavesio. Todėl prieš vakarienę, visą pakuotę galite įdėti į šaldytuvą. Maždaug valandai. Arba, jeigu vyną iš karto išpilstysite į ąsočius, šaldytuve jiems pakaks pabūti apie pusę valandos. Tam, kad atvėstų iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Būtent tokio vėsumo vynas leidžia pajusti visas savo skonio ir aromato natas. Per ilgai jo laikyti šaldytuve taip pat nereikėtų. Kadangi per stipriai atšalęs vynas tiesiog užmaskuoja kai kurias savo skonio natas.
Na, o jeigu svečius planuojate vaišinti ir raudonu vynu, rekomenduojame laikytis eiliškumo. Baltas vynas ragaujamas prieš raudonąjį. Taip kiekviena rūšis turės galimybę Jums atskleisti visas savo savybes.