Baltas sausas vynas DRINK ELEGANT Trebbiano d’Abruzzo DOC – subtilus, gaivus, su kriaušių atspalviais. Juntamos ir žalių obuolių natos. Gaivus vynas su aštria pabaiga, pagamintas iš Abruzzo regione užaugintų Trebiano rūšies vynuogių. Šis regionas ypatingas tuo, kad turi jūros pakrantę, dovanojančią nokstančioms vynuogėms lengvą brizą. Bei įspūdingą kalną, sukurianti pakankamai daug šešėlio, kad vynuogės per greitai nesunoktų. Taigi, šiame regione pagaminti vynai pasižymi išskirtine kokybe ir aromatų puokšte.
Didelė, 5 litrų talpa – geriausias pasirinkimas organizuojant dideles šventes ar draugų vakarėlius. Padeda sutaupyti vietos ir gauti patrauklesnę kainą. Belieka atvėsinti vyną ir išpilstyti į gražius ąsočius. Iš kurių bus pildomos svečių taurės.
Baltas sausas vynas DRINK ELEGANT Trebbiano d’Abruzzo DOC – kokie patiekalai tinka prie šio vyno?
Baltas, aromatingas ir gaivus vynas geriausiai dera su švelnesnio skonio maistu. Taip leisdamas patiekalams ir jų skoniams atsiskleisti. Tuo pačiu, maisto neužgožiamas, turi galimybę pademonstruoti ir savo geriausias puses. Taigi, šiam vynui į kompaniją drąsiai galite parinkti sushi. Ir suorganizuoti smagų vakarėlį su japoniškos virtuvės žymiausio patiekalo degustacija. Išragaujant gausybę skonių. Užgeriant gaivaus balto vyno taure. Taip pat šis vynas tiks ir prie kitų, lengvų jūros gėrybių ar žuvies patiekalų. Taip pat tiks su balta mėsa. Pavyzdžiui, vištos krūtinele, kaparėlių padaže. Ar Cezario salotomis, pagardintomis griliuje kepta vištiena. Ar iešmeliu krevečių.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltą vyną į taures reiktų pilstyti atvėsintą iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tad galite dėti visą talpą į šaldytuvą ir gerai atvėsinti. Arba išpilstyti vyną į ąsočius ir atvėsinti vyną juose. Priklausomai nuo to, kokioje talpoje vėsinsite, parinkite ir vėsinimo laiką. Visą talpą reiktų vėsinti apie valandą. Tuo tarpu vyną, išpilstytą į ąsočius gali užtekti šaldytuve palaikyti vos pusę valandos. Geriausia, jei į stalą tiektumėte tokį kiekį, kokio reiktų papildyti visų taurėms. Balto vyno geriau nelaikyti ilgai ant stalo. Ypač jei tai – šilta vasaros diena. Kadangi jis ims šilti. O sušilęs, nebegalės atskleisti visų savo skoninių ir aromatinių savybių.