“EL CIANO” ROSSO VERONESE IGT rubino raudonos spalvos su granato atspalviais sausas vynas. Puokštėje juntami migdolų, brandžių raudonųjų vaisių, saldžių prieskonių ir vanilės aromatai. Skonis aksominis, gerai subalansuoto sudėtingumo, šis vynas pasižymi plačiu ir ilgai išliekančiu skoniu. Puikiai tinka prie raudonos mėsos, troškintos mėsos, žvėrienos ir fermentinio sūrio. Vynas meditacijai. Rekomenduojama butelį atidaryti likus bent valandai iki gėrimo ir patiekti 18 °C temperatūros.
Vynuogių veislės Corvina (60 %), Oseleta (40 %)
Gamybos technologija: Vynuogės skinamos paskutinėmis rugsėjo mėnesio dienomis. Geriausios ir sveikiausios kekės sudedamos į padėklus, labai saugant, kad vynuogės nebūtų pažeistos. Vėliau jos perkeliamos į specialias sausas ir gerai vėdinamas vaisių saugyklas, kur rudenį paliekamos džiūti ir netenka iki 35 % savo svorio.
Vyno gamybos procesas: Lapkričio mėn. pašalinami koteliai ir švelniai spaudžiama. Apie 20 dienų trunkanti maceracija, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Fermentacijos temperatūra: 18-20°C. Po nuėmimo vynas perpilamas į statines, kuriose brandinamas apie 30 mėnesių, po to toliau brandinamas butelyje.
2019 m. derliaus nuėmimas.
– Alkoholio kiekis: 15,5%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 5,00 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 5,80 g/l
– PH: 3,52
– Grynasis sausasis ekstraktas: 36 g/l