Itališkas baltas vynas DOVIZIA Trebbiano d’Abruzzo DOC – lengvas, gaivus su medaus atspalviu. 12 mėnesių brandintas vynas – viliojantis, išraiškingas, kupinas geltonų kaulavaisių, tokių kaip svarainiai, kvapų. Papildytas švelniai skrudintos baltos duonos bei migdolų aromatais. Prasidedantis lengvomis natomis, persimaino su ananasų ir saldžių melionų kvapais. Galiausiai užbaigiamas vos juntama citrininių mėtų užuomina.
Iš rankomis rinktų, Italijoje užaugintų, Trebbiano rūšies vynuogių pagamintas vynas, priskiriamas prie stipresnių, kadangi yra 14%. Tačiau pasižymi lengvumu ir gaivumu. Tuo pačiu apdovanojantis visa puokšte skonių ir aromatų.
Itališkas baltas vynas DOVIZIA Trebbiano d’Abruzzo DOC – koks maistas geriausiai tinka į kompanija šiam vynui?
Tikrai nesuklysite šį vyną pasirinkę prie užkandžių. Ypatingai, jei tai – gardūs itališki ar prancūziški brandinti sūriai. Išraiškingi vyno aromatai tobulai susidraugaus su intensyviomis sūrių skonio natomis. Leisdami vieni kitiems atsiskleisti visu savo grožiu. Camambert’as, Parmezanas ar Taleggio. Puikiai derės kartu su šiuo vynu.
Taip pat prie vyno tiks ir žuvies patiekalai. Aromatinga lašiša ar švelnesnio skonio menkė. Kepta orkaitėje, keptuvėje ar ant griliaus. Pagardinta itališkomis prieskoninėmis žolelėmis. Tokiomis kaip raudonėlis, bazilikas ar rozmarinas. Gaivios salotos su alyvuogių aliejumi ir kauburėlis ryžių. Štai ir puiki, greitai paruošiama vakarienė. O kartu su taure balto itališko vyno, ji mintimis nuskraidins į pačią Italiją. Ir sukurs nedidelę šventę. O gal net atostogų „repeticiją”.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Norėdami pajausti visus šio vyno skonius ir aromatus, prieš pilstydami jį į taures, būtinai tinkamai atvėsinkite. Geriausia – iki +8 – +10 laipsnių. Tuomet vynas tikrai gaivins ir džiugins. Tad prieš vakarienę, įdėkite jį pusvalandžiui į šaldytuvą. ar į kibirėlį su ledu. Svarbu per ilgai vyno nešaldyti. Nes labai šaltas vynas taip pat negalės atskleisti visų savo skoninių savybių.
Baltas vynas ragaujamas prieš raudonąjį. Todėl jeigu vakaro metu esate numatę paskanauti ir raudono vyno, geriau jį palikti antrai vakaro daliai. Kadangi baltieji vynai savo skoniu yra švelnesni. Ir prieš tai paragavus raudonojo, skonio receptoriai negalės pajusti viso baltojo vyno žavesio.