Itališkas raudonas vynas MONATIC DARK Montepulciano d’Abruzzo DOP – ryškus, sodrios rubino spalvos su vyšnios šokolade atspalviais. Pilno kūno, su aksomine pabaiga. Vynas pagamintas iš rankomis surinktų, Italijos Abruzzo regione surinktų vynuogių. Brandintas 24 mėnesius. 12 mėnesių – nerūdijančio plieno talpyklose ir dar 12 – medinėse ąžuolo statinėse. „Švytėjimo tamsoje“ etiketė nurodo biodinaminius ūkininkavimo metodus, naudojamus sodinant ir sėjant. Bei apdirbimo laiką, kuris priklauso nuo mėnulio ciklo. Tamsus kaip naktis vynas, sužavės vyšnios, tamsaus šokolado ir vanilinėmis skrudinto ąžuolo natomis. Sodrus, išraiškingas ir nepaliekantis abejingų.
Itališkas raudonas vynas MONATIC DARK Montepulciano d’Abruzzo DOP – koks maistas geriausiai dera prie šio vyno?
Sodraus ir išraiškingo skonio vynui į kompaniją geriausia parinkti maistą, kuris nenusileidžia skonių stiprumu ir intensyvumu. Žinoma, raudonos mėsos patiekalai, tikriausiai visi be išimties, puikiai derės. Vidutiniškai keptas jautienos steikas, pagardintas aromatingais, šviežiai trintais pipirais. Ir chimichuri padažu. Belgiškos bulvytės, ir grilintos daržovės. Puiki sąjunga su šiuo vynu. Ėriuko koja, pagardinta rozmarinu ir čiobreliu, lėtai kepta orkaitėje. Minkšta, aromatinga ir sultinga. Medumi gardintos, orkaitėje keptos bulvės ir šlakeliu citrinos pašlakstyti smidrai. Taip pat puiki kompanija šiam vynui.
O ką jau kalbėti apie lengvai per dūmą praleistus barbekiu šonkauliukus. Minkštutė, sultinga, pilna aromatų mėsa. Ir taurė sodraus, išraiškingo raudonojo vyno. Puikus duetas, garantuojantis puikų vakarą.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudoną vyną vyno meistrai rekomenduoja ragauti kambario temperatūros. Taip vynas gali atskleisti visas savo skonines savybes. Ir žinoma, leisti visu gražumu atsiskleisti ir maisto, su kuriuo yra ragaujamas, skoniams ir aromatams. Taigi, prieš vakarienę, rekomenduojame vyną tiesiog kurį laiką palaikyti ant stalo, tam, kad jis pakankamai sušiltų, jei buvo laikomas, pvz. rūsyje. Na, o jeigu juo gardžiuositės karštą vasaros dieną, kai kambaryje gali būti gerokai šilčiau – trumpam įdėkite jį į kibirėlį su ledu. Užteks vos 15 – 30 minučių tam, kad vynas šiek tiek pravėstų. Nes per šiltas vynas gali būti per intensyvus ir neleisti pajusti viso jo žavesio.