Itališkas raudonas vynas TRABACCO Montepulciano d’Abruzzo DOC – subtilus, lengvas, intensyvios raudonos spalvos su vaisių ir juodosios vyšnios atspalviais. Parduodamas 3 litrų talpa. Itin patogu renginiams, šventėms ar vakarėliams. Vyną belieka išpilstyti į gražius ąsočius ir tiekti į stalą. Puikus sprendimas, kai norisi, kad viskas būtų subtilu ir estetiška. Nesimatytų gėrimų etiketės.
Vynas pagamintas iš Italijos Abruzzo regione užaugintų ir rankomis surinktų Montepulciano rūšies vynuogių. Ši rūšis viena populiariausių raudonojo vyno vynuogių Italijoje. Vynuogynai klesti kalnuotoje vietovėje vakaruose ir saulės šviesoje rytuose, kad sukurtų putlias vynuoges, paruoštas vynui.
Itališkas raudonas vynas TRABACCO Montepulciano d’Abruzzo DOC – kokį maistą derinti prie šio vyno?
Dėl natūraliai didelio rūgštingumo ir prinokusių taninų Montepulciano vynuogių vynas puikiai dera su pikantišku maistu. Įskaitant mėsą, picas ir makaronus, gardintus padažais iš pomidorų. Įdomu kodėl?
Rūgštingumas yra svarbus vyno derinimo komponentas, nes jis gali sustiprinti tam tikrus maisto skonius. Nors turtingas maistas gali padengti burną, todėl kitiems skoniams sunku spindėti, vynai, kurių rūgštingumas didesnis, gali sumažinti sodrumą. Todėl gerai su maistu suderintas vynas, gali atsiskleisti pats ir padėti atsiskleisti maisto skoniui.
Todėl šis vynas puikiai tiks prie sodresnių mėsos patiekalų – kepsnių, troškinių, mėsainių ar makaronų, pagardintų Bolognese padažu.
Tiesa, jeigu esate daržovių mylėtojas, šis vynas taip pat dera su bulvių, grybų, patiekalais, troškiniais. Taip pat – su brandintu sūriu.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonas vynas geriausiai atsiskleidžia, kai į taures yra pilamas kambario temperatūros. Maždaug +18 – +20 laipsnių. Todėl vyną pakanka išpilstyti į ąsočius ar kitas talpas ir leisti šiek tiek pabūti patalpoje. Ypač, jei jis vartojamas šaltuoju metų sezonu ir prieš tai buvo laikomas vėsiai, pavyzdžiui, rūsyje.
Jeigu vakaro metu numatyta vaišinti ir baltu vynu, raudonąjį rekomenduojame patiekti po to. Kadangi raudono vyno skonis stipresnis, sodresnis, jis padengia burną ir gomurį. Ir po jo ragaujamas švelnesnis, gaivesnis baltas, tiesiog nebeturi galimybės atskleisti savo visų skoninių savybių. Todėl geriausia laikytis eiliškumo ir kiekvienu pasimėgauti tinkamai.