Itališkas rausvas vynas TRABACCO Rosato Tavola – subtilus, lengvas, su vyšnių atspalviais. Patogioje 5 litrų talpos pakuotėje, su rankena. Puikus pasirinkimas vasaros šventėms, renginiams ar tiesiog draugų vakarėliams. Didelė pakuotė leidžia sutaupyti vietos. Vyną belieka išpilstyti į ąsočius ir tiekti į stalą. Rožinė žaižaruojanti spalva žavingai atrodo ir savotiškai puošia. Patiektas į stalą atrodo patraukliai, kadangi nesimato gėrimų etikečių. Stalas atrodo subtiliai ir šventiškai.
Vynas pagamintas iš Italijoje užaugintų Rosato Tavola rūšies vynuogių. Rožinis vynas itin populiarus vasaros gėrimas dėl savo gaivaus aromato ir elegantiškos išvaizdos.
Itališkas rausvas vynas TRABACCO Rosato Tavola – kokie patiekalai dera prie šio vyno?
Rožinis vynas – tarsi tobulas skonių duetas – pasižymi išraiškingais raudonojo vyno aromatais ir baltajam vynui būdingu gaivumu ir lengvumu. Todėl vyno ekspertai sako, kad būtent rožinis vynas dera su beveik visu maistu. Jis gali „atlaikyti” ir sunkesnio, sodresnio patiekalo intensyvumą. Tuo pačiu, gali prisiderinti ir prie lengvesnių, gaivesnių patiekalų, padėdamas jiems atskleisti visą savo žavesį. Todėl šį vyną galite drąsiai siūlyti svečiams net ir tokiose šventėse, kuriose karštuosius patiekalus svečiai gali išsirinkti skirtingus. Jis puikiai derės ir prie aromatingo jautienos kepsnio, ir prie švelnesnio skonio paukštienos patiekalų. Ar žolelėmis ir česnaku kvepiančių žuvies bei jūros gėrybių. Tai – vynas, kuris tiesiog negali nepatikti.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Rožinį vyną, kaip ir baltąjį, geriausia atvėsinti prieš pilstant į taures. Rekomenduojama temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Tokio vėsumo vynas galės Jums atskleisti visas savo skonio ir aromato natas. Taigi, prieš šventę ar vakarėlį, vyną su visa pakuote įdėkite maždaug valandai į šaldytuvą. O jeigu prieš tai išpilstysite į mažesnes talpas – gali užtekti ir pusės valandos. Svarbu vyno per daug neatšaldyti. Nes labai šaltas vynas tiesiog užmaskuos kai kurias savo skonines savybes ir Jūs nepatirsite viso jo žavesio.
Kalbant apie vyno pateikimo eiliškumą, rožinis, kaip ir baltas vynas, tiekiamas pirmiau už raudonąjį. Tad jeigu svečius planuojate vaišinti ir pastaruoju, palikite jį antrai vakaro daliai.