Itališkas rožinis vynas TRABACCO Cerasuolo DOC – subtilus, lengvas, su vyšnių atspalviais. Geriausias vasaros vakarėlių palydovas. Iš Italijos Abruzzo regione surinktų vynuogių pagamintas vynas, pasižymi gaivių skoniu, žavia rožine spalva ir uogų aromatais. Abruzzo regionas – ypatingai palankus vynuogių augimui ir nokimui. Kadangi šiame regione stūkso didžiausias pietų – vidurio Italijoje esantis kalnas, sukuriantis pakankamai pavėsio ir gaivos vynuogynams. O nuo jūros pakrantės atkeliaujantis lengvas brizas pasirūpina, kad vynuogės noktų palaipsniui, tolygiai, ne per greitai.
3 litrų talpa – itin patogi vakarėliams ir draugų susibūrimams. Belieka vyną išpilstyti į gražius ąsočius ir mėgautis svaiginančiais aromatais.
Itališkas rožinis vynas TRABACCO Cerasuolo DOC – koks maistas labiausiai tinka prie šio vyno?
Jeigu planuojate surengti tikrą itališką vakarėlį, kuriame dominuotų pica, brusketos ar makaronų patiekalai – šis vynas jame puikiai tiks. Lengvas, gaivus, elegantiškas ir neįpareigojantis. Sakoma, kad rožinį vyną lengviausia derinti su maistu. Tad galite svečius vaišinti įvairiausiais patiekalais. Nuo lengvų užkandžių, itališkų grossini su švelniais sūriais ir vytintu kumpiu. Iki aromatingų picų, gardintų vištiena, peperoni dešra ar įvairiais sūriais.
Jeigu esate jūros gėrybių mėgėjas, vynas taip pat puikiai tinka ir prie šių patiekalų. Grilintos krevetės ar kalmarai. Jūros gėrybių troškinys ar orkaitėje keptas aštuonkojis su česnaku gardintomis bulvytėmis ir vyšniniais pomidorais. Rožinio vyno taurė ir smagi kompanija. Viskas, ko reikia.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Tam, kad pajustumėte visas rožinio vyno skonio ir aromatines natas, prieš pilstant į taures, jį reikia gerai atvėsinti. tai galite padaryti visą pakuotę prieš vakarienę įdėję į šaldytuvą ir jame palaikę apie valandą. Arba prieš tai išpilstę į mažesnės talpos ąsočius. Tuomet šaldytuve pakaks palaikyti pusę valandos. Svarbu vyno pernelyg neatšaldyti. Nes labai šaltas vynas užmaskuos kai kurias savo skonines savybes ir negalėsite pajusti viso jo žavesio. Geriausia temperatūra rožinio vyno patiekimui – +8 – +10 laipsnių.
Tiesa, jeigu vakarienės metu esate numatę ir raudonojo vyno ragavimą, pastarąjį ragaukite po rožinio. Kadangi raudonas vynas yra intensyvesnio skonio, tad norint abiem jais tinkamai pasimėgauti, verta laikytis eiliškumo.