Itališkas sausas vynas NOVARIPA Montepulciano d’Abruzzo DOC – rubino raudonumo spalva su juodųjų vyšnių ir slyvų atspalviu. Iš Italijos Abruzzo regione užaugintų Montepulciano rūšies vynuogių. Šio regiono vynuogynai pasižymi didesniu aukščiu ir Adrijos jūros pakrantės Viduržemio jūros klimatu. Dėl šio mišraus ploto dirvožemis yra vidutinio ir smėlio minerališkumo, kuris idealiai tinka klasikinių vynuogių veislių auginimui. Uogos buvo surinktos rankomis ir iš jų pagamintas ypatingai aromatingas, sodrus ir turtingo skonio, pilno kūno vynas.
Itališkas sausas vynas NOVARIPA Montepulciano d’Abruzzo DOC – su kokiu maistu jį derinti?
Vyno meistrai teigia, kad geriausiai dera maistas ir vynas, kurio skonių ir aromatų puokštė yra panaši. Todėl prie šio sauso, sodraus raudono vyno geriausiai tiks išraiškingas, kupinas įvairių skonių maistas. Žinoma, prie raudono vyno visada tinka raudona mėsa ir įvairiausi jos patiekalai. Jautiena, ėriena, žvėriena. Gausiai prieskoniuota, ilgai marinuota, pagardinta įvairiausiais padažais. Vidutiniškai keptas jautienos kepsnys, pagardintas pipiriniu padažu. Ar avienos šonkauliai, vadinami chops, su žolelių plutele. O gal net anties krūtinėlė ar ilgai lėtai kepti ketvirčiai. Pagardinti uogų džemu ar apelsininiu padažu. Visi patiekalai, kurie pasižymi skonių įvairove, kvapų ir aromatų gausa, tiks šiam vynui į kompaniją. Tuomet vynas neužgoš maisto skonių. Ir vieni kitiems leis pilnai atsiskleisti. Vynas – maistui, o maistas – vynui.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Tam, kad raudonas vynas atskleistų visas savo skonines ir aromatines savybes, svarbu jį pateikti tinkamos temperatūros. Tam geriausiai tinkama – kambario temperatūra. Tai yra maždaug +18 – +20 laipsnių. Taigi, jei vyną laikėte spintelėje namuose, galite jį iš karto tiekti į stalą. Tačiau jei jį parsinešite iš lauko ar rūsio, leiskite kurį laiką pastovėti kambaryje ir truputį sušilti. Kadangi per šaltas vynas užmaskuos kai kurias savo skonines savybes ir negalėsite pajusti jo viso žavesio. Tiesa, jei vynu mėgausitės vasara, kai lauke ar namuose yra gerokai šilčiau, verta vyną truputį pavėsinti. Tam puikiai tiks kibirėlis su ledukais. Užteks 15-20 minučių ir vynas atvės iki reikiamos temeperatūros.