Itališkas vynas AGRONIKA Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – gaivus ir elegantiškas vynas, kuris gali būti puikus Jūsų vakaro aperityvas. Iš centrinės Italijos atkeliavęs vynas sužavės lengvu obuolio aromatu. Kuris ir pažadins visus skonio receptorius ir paskatins klausti „O kas vakarienei?” Idealu, jei šis vynas bus patiekiamas kartu su pirmaisiais šaltais užkandžiais. Tokiais, kaip itališkos brusketos su daržovėmis, mocarela sūriu ar ančiuviais. Vynuogės, iš kurių pagamintas šis vynas – Pinot Grigio – apibūdinama kaip santykinai rūgšti vynuogė, papildyta citrinų, žaliųjų citrinų, žaliųjų obuolių ir žiedų aromatais. Šis rūgštingumas išgaunamas nurenkant vynuoges gana anksti. O fermentacija atliekama nerūdijančio plieno talpyklose. Todėl šis vynas tikrai patiks gaivių, aromatingų, rūgštokų vynų mėgėjams.
Itališkas vynas AGRONIKA Terre di Chieti IGP/Pinot Grigio – su kokiu maistu geriausiai dera?
Be jau minėtų brusketų, jis puikiai dera ir su kitu maistu. Labiausiai – su jūros gėrybėmis. Todėl ant grotelių kepta balta žuvis, moliuskai ar krevetės bus išties geras pasirinkimas, jeigu vakarienei planuojate pilstyti šį vyną. Nesuklysite jį į kompaniją parinkdami ir tradiciniams itališkiems patiekalams. Tokiems kaip makaronai ar risoto. Pagardintiems šviežių aromatingų pomidorų ar švelniu grietinėlės padažu. Derinami kartu su šiuo vynu, patiekalai atskleis visas savo skonines savybes. Tuo pačiu padėdami ir vynui parodyti visas geriausias savo puses.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Tik gerai atvėsintas baltas vynas bus išties skanus, aromatingas ir maloniai atgaivins. Tad besiruošdami vakarienei, nepamirškite jo įdėti į šaldytuvą. Tam, kad jis spėtų atvėsti iki +8 – +10 laipsnių. Na, ir nepamirškite keleto pagrindinių vyno patiekimo taisyklių – lengvas vynas geriamas prieš stiprųjį. Baltas geriamas prieš raudonąjį. Tad šio vyno nepalikite vakarienės pabaigai. Priešingai – jis gali būti nuostabi vakaro pradžia. Dar belaukiant gardžios vakarienės, svečius pavaišinkite jo taure. Vynas ne tik puikiai nuteiks, bet ir sužadins apetitą. O gurkšnojamas kartu su vakariene ar užkandžiais – papildys juos gardžiais aromatais. Tiesa, prie deserto šis vynas nelabai tiks, nes saldūs gardėsiai gali per daug išryškinti vyno rūgštumą.