Brunello di Montalcino vynas granato spalvos su rubino atspindžiais, turtinga ir įvairialypė kvapų puokštė. Prinokusių vaisių, saldymedžio, odos, žemės ir Viduržemio jūros šveitimo aromatas. Skonis malonus minkštumas kontrastuoja su gyva rūgštimi. Maloniai vaisinis skonis. Didelės ekstrakcijos taninai. Patiekimo temperatūra: 18-20 °C. Patiekite su tagliata ir fiorentina, žvėrienos patiekalais.
Vynuogių veislė
Sangiovese (100 %)
2019 m. derliaus nuėmimas.
Vyno gamybos procesas: vynuogės auga apie 300 m virš jūros molingame tufo dirvožemyje. Rugsėjo pabaigoje rankiniu būdu nuimamas vynuogių derlius. Dažnas perpumpavimas, kontroliuojamoje 26-30° temperatūroje, maceracija ant odelės nuo 5 iki 15 dienų, priklausomai nuo derliaus rūšies, brandinimas apie 30 mėnesių 35/40 hl slavonijos ąžuolo statinėse, brandinimas buteliuose 6-8 mėn.