„BACAN” ROSSO VERONESE IGT -intensyvios rubino raudonumo spalvos, stipraus raudonųjų vaisių ir saldžių prieskonių aromato vynas. Skonis švelnus, harmoningai išbaigtas ir ilgai išliekantis. Idealiai tinka prie makaronų ir ryžių patiekalų su aromatingais padažais, raudonos mėsos patiekalų ir ne per daug brandintų sūrių. Geriausia patiekti maždaug 18 °C temperatūros.
Vynuogių veislės
Corvina & Corvinone (70 %), Teroldego (30 %)
Gamybos technologija: vynuogės skinamos per pirmąsias dešimt spalio dienų.
Vyno gamybos procesas: vynuogių pašalinimas nuo kotelių ir švelnus spaudimas, po to maždaug 10 dienų trunkanti maceracija, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Fermentacijos temperatūra: 20-25 °C. Po nuėmimo vynas perpilamas į statines, kuriose brandinamas apie 12 mėnesių, o po to toliau brandinamas butelyje.
2020 m. derliaus nuėmimas.
– Alkoholio kiekis: 13,5%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 5,20 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 5,70 g/l
– PH: 3,65
– Grynasis sausasis ekstraktas: 32 g/l