“COSTELONGHE” VALPOLICELLA DOC CLASSICO SUPERIORE – rubino raudonos spalvos su granato atspalviais ir intensyviu vyšnių bei miško uogų aromatu vynas. Dėl ypatingo brandinimo proceso, kurį sudaro 18 mėnesių cemento talpyklose (pusė viso kiekio) ir 18 mėnesių didelėse statinėse (likusi pusė), skonis sausas ir sodrus. Šis vynas puikiai tinka prie raudonos mėsos ir kepsnių.
Vynuogių veislės
Corvina (50 %), Corvinone (30 %), Rondinella (20 %)
Gamybos technologija: vynuogės skinamos per pirmąsias dešimt spalio dienų.
Vyno gamybos procesas: lapkričio mėn. vynuogių šalinimas nuo kotelių ir švelnus spaudimas. Maždaug 10 dienų trunkanti maceracija, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Fermentacijos temperatūra: 18-20°C. Po ištraukimo pusė vyno perpilama į cemento talpyklas 18 mėnesių, kita pusė – į dideles statines, po to vynas toliau brandinamas butelyje.