“SACHETA” VALPOLICELLA DOC CLASSICO SUPERIORE įšskirtinis šio vyno bruožas – gamybos būdas, kai vynuogės džiovinamos, kad vynas taptų tvirtesnis, o jo puokštė – sudėtingesnė. Intensyvi rubino raudonumo spalva ir itin vaisiškas aromatas. Švelnus ir aksominis skonis su ryškiu migdolų prieskoniu. Rekomenduojama butelį atidaryti likus bent valandai iki gėrimo ir patiekti 18 °C temperatūros. Puikus vynas prie raudonos mėsos, ant grotelių keptos mėsos ir brandinto sūrio.
Vynuogių veislės
Corvina (50 %), Corvinone (20 %), Rondinella (20 %) ir Oseleta (10 %)
Gamybos technologija: Vynuogės skinamos paskutinėmis rugsėjo mėnesio dienomis. Geriausios ir sveikiausios kekės dedamos į padėklus, labai saugant, kad vynuogės nebūtų pažeistos. Vėliau jos perkeliamos į specialias sausas ir gerai vėdinamas vaisių saugyklas, kur rudenį paliekamos džiūti ir netenka iki 35 % savo svorio.
Vyno gamybos procesas: Lapkričio mėn. pašalinami koteliai ir švelniai spaudžiama. Pirmoji maceracija, trunkanti apie 20 dienų, kurios metu vynuogės rankiniu būdu perkošiamos ir perpumpuojamos. Vėliau vynas perkeliamas į statines, kuriose brandinamas apie 30 mėnesių, o po to toliau brandinamas butelyje.
DERLIAUS NUĖMIMAS 2018 M.
– Alkoholio kiekis: 15%
– Likutinis redukuojantis cukrus: 0,80 g/l
– Bendrasis rūgštingumas: 6,00 g/l
– PH: 3,60
– Grynasis sausasis ekstraktas: 36 g/l