Baltas vynas MONATIC GOLD Terre di Chieti IGP/Bianco – lengvas, švelnus su pasifloros vaisiaus atspalviu. Vyno spalva – ryški, šiaudų geltonumo, linkusi į auksinę. Aromatinėse natose juntamas geltonas persikas, mangas ir pasifloros vaisius. Skonis gaivus, harmoningas ir labai švelnus. Pagamintas iš rinktinių baltų vynuogių, brandintas nerūdijančio plieno statinėse. Patiks mėgstantiems gaivius, aromatingus vynus ir juos lydinčius smagius pokalbius. Gardų maistą ir skonio receptorius pamaloninančius skonius.
Baltas vynas MONATIC GOLD Terre di Chieti IGP/Bianco – su kokiais patiekalais geriausiai tinka šis vynas?
Baltas vynas savo lengvumu ir švelniu skoniu geriausiai dera su tokiais pačiais, lengvais,švelnaus skonio patiekalais. Tad tikrai nesuklysite pasirinkę baltą žuvį vakarienei. Keptą griliuje, orkaitėje ar ant keptuvės. Pagardinta aromatingu žolelių, česnakiniu ar grietinėlės padažu. Kartu laukinių ryžių ir gaivių salotų garnyru.
Taip pat šis vynas puikiai dera ir su balta mėsa. Cezario salotos su grilinta vištos krūtinėle. Ar toskanietiškai paruošta ir pagardinta švelniu grietinėlės padažu. Kartu su belgiško stiliaus bulvytėmis.
O galbūt vynu planuojate mėgautis jau po vakarienės. Tuomet jis puikiai derės ir su lengvais užkandžiais ar aromatingų sūrių lėkšte. Tiesa, čia nelabai tiks pelėsiniai, intensyvaus skonio sūriai, kurių stiprūs aromatai vyną tiesiog nustelbs.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Baltasis vynas Jus labiausiai džiugins ir bus skaniausias, kai jį į taures pilsite atvėsintą. Geriausia – iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tokią vėsą vynas pasieks, jie pradėję ruošti vakarienę, butelį įdėsite į šaldytuvą. Geriausia – parinkti mažiausiai šaldančią šaldytuvo lentyną ar statyti į dureles. Nereiktų persistengti šaldant vyną, kadangi pernelyg atšalęs, jis užmaskuos kai kurias savo skonines savybes ir nepajusite viso jo žavesio. Todėl geriausia vyną laikyti kibirėlyje su ledu. Išpilsčius į taures, likusį vyną butelyje ir vėl įdėti į kibirėlį. Taip vynas išlaikys tolygią temperatūrą ir kiekviena taurė bus tokia pati maloniai džiuginanti.
Na, o jeigu vakaro metu numatytas ir raudonojo vyno ragavimas, šį rekomenduojame ragauti po baltojo. Kadangi baltas vynas – švelnesnis. Ir paragavus raudonojo, baltojo skonio žavesio tiesiog nebejausite.