Putojantis rožinis vynas MONATIC PERLATO ROSE – lengvas, subtilus su vyšnių atspalviu. Juntamas raudonų vaisių, sodrus vyšnių aromatas. Burnoje jis švelnus, elegantiškas ir minkštas. Puikus pasirinkimas romantiškai vakarienei dviese. O gal smagiam mergvakariui ar tiesiog moteriškam vakarėliui, draugių kompanijoje. Žavi rožinė vyno spalva, rafinuoti burbuliukai ir švelnus, gaivus, aromatingas skonis. Patraukliai atrodo taurėje, todėl puošia šventinį stalą. Ypatingai tinka mėgautis vasarą. Šeimos šventėse, pasitinkant svečius.
Vynas pagamintas iš Montepulciano vynuogių, užaugintų Italijos Abruzzo regione. Ši rūšis prisitaiko prie daugelio dirvožemių ir yra didelio derlingumo ir vėlai sunokstančios vynuogės. Paprastai iš jo gaminami lengvi ir vidutinio stiprumo vaisiniai vynai, kuriuose dažnai yra mažai taninų ir rūgštingumo.
Putojantis rožinis vynas MONATIC PERLATO ROSE – su kokiu maistu geriausiai dera šis vynas?
Putojantį rose galite tiekti kaip aperityvą, kuriuo vakaro pradžioje galite vaišinti svečius. Šis vynas puikiai tinka ir su užkandžiais. Ypatingai – aštriais. Gaivi vyno rūgštelė puikiai subalansuoja užkandžių aštrumą. Ir leidžia maisto skoniams pilnai atsiskleisti.
Lašišos ar tuno kapotinis, pagardintas mangu, avokadu ir aštriu sriracha ar wasabi padažu – puikus šaltas užkandis, vakarienės pradžiai, derantis su rožiniu vynu. Įvairios itališkos bursketos, viliojančios švelniu česnako, sunokusių pomidorų, baziliko ir šviežiai grūstų pipirų aromatais – taip pat puikus pasirinkimas į kompaniją šiam vynui.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Putojantis vynas neabejotinai skaniausias ir geriausiai atskleidžia visas savo skonines savybes, kai yra tinkamai atvėsintas. Todėl prieš pilstant į taures, jį būtina atvėsinti iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tai galite padaryti įdėję butelį į šaldytuvo mažiausiai šaldančią lentyną, maždaug pusei valandos. Arba įstatę į kibirėlį su ledu. Idealu, jei kibirėlyje santykiu 50/50 bus ledukai ir šaltas vanduo. Išpilsčius į taures, butelį su likusiu vynu reiktų grąžinti į kibirėlį. Taip gėrimas butelyje bus tolygiai šaldomas ir kiekvienas taurės papildymas maloniai gaivins ir skleis visus savo aromatus.
Jeigu vakaro metu numatytas ir raudono vyno ragavimas, pastarąjį reiktų tiekti po rožinio vyno. Tam, kad kiekvienas galėtų atskleisti visą savo žavesį.