Raudonas itališkas vynas ARENILE Montepulciano d’Abruzzo DOC – sodrus, aromatingas, rubino raudonumo vynas, su švelniu violetiniu atspalviu. Tikra šventė visoms juslėms. Akį maloninti ir apetitą kelianti spalva, sodrus ir intensyvus juodųjų vaisių aromatas – daug vyšnių ir gervuogių. Nuo pirmojo gurkšnio užvaldantis ir sušildantis. Kviečiantis sustoti ir pasimėgauti. Skania vakariene, puikiu vynu, gera kompanija ir sulėtėjusiu tempu. Puikus pasirinkimas penktadienio vakarui, kai po visos savaitės darbų, kūnas, siela ir protas tiesiog reikalauja poilsio ir malonumų. Iš rankomis surinktų Montepulciano vynuogių pagamintas vynas ir Jūsų, draugų ar antrosios pusės ruoštas maistas. Nesibaigiantys smagūs pokalbiai, dalinantis įspūdžiais ir prisiminimais. Tobulas vakaro planas.
Raudonas itališkas vynas ARENILE Montepulciano d’Abruzzo DOC – kokie patiekalai tinka į kompaniją šiam vynui?
Be abejonės, raudonas vynas puikiai su raudonos mėsos patiekalais. Galbūt tai bus sodrus jautienos ar kiaulienos kepsnys. Pagardintas aromatingu chimichuri ar pipiriniu padažu. O galbūt tai bus mėsos kukuliai su pomidoriniu padažu, nutupdyti ant spageti makaronų. Žinoma, raudonu vynu gali mėgautis ne tik mėsos gerbėjai. Šis vynas ypatingai tiks su kukurūzine polenta. Kurios gardinimui galite pasirinkti išraiškingus miško grybus ar troškintus pankolius. Raudonas vynas padės atsiskleisti maisto skoniams ir aromatams. O maistas, savo ruožtu – papildys ir leis pažinti visas žaviausias vyno puses.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonas vynas geriausiai atsiskleis patiektas kambario temperatūros. Mažadaug +18 – +20 laipsnių temperatūros. Todėl jeigu vyną laikote rūsyje, kur vėsiau nei namuose, prieš vakarienę, leiskite jam kurį laiką pabūti kambario temperatūroje ir šiek tiek atšilti. Na, o jeigu raudonu vynu nuspręsite mėgautis vasarą, kai namuose ar terasoje yra gerokai šilčiau, prieš pilstant į taures, vyną įdėkite į kibirėlį su ledu. Visai trumpam, kad spėtų švelniai atvėsti. Bet ne atšalti. Kadangi per šaltas raudonas vynas tiesiog paslėps kai kurias savo skonines savybes ir Jūs nepažinsite viso jo žavesio. Na, ir paskutinė taisyklė – raudonu vynu visuomet geriau mėgautis po balto vyno, ne prieš jį. Taip kiekvienas vynas turės galimybę geriausiai atsiskleisti.