Raudonas itališkas vynas NOVARIPA Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva – tamsus, ryškus ir sodrus. Tiek savo aromatais, tiek spalva. Labai harmoningas vynas su ilgai išliekančiu užbaigimu su vaisių ir pikantiškais poskoniais. Jaučiamas prinokusių, tamsių uogų kvapas, ypač juodųjų serbentų. Su subtiliomis prieskonių natomis, švelniu saldymedžio aromatu. Turtingas, aksominis, visas jusles švelniai glamonėjantis vynas. Idealus pasirinkimas vakarui prie židinio su antrąja puse. Arba pasileidimui į gastronomines keliones su draugų kompanija. Kai vynas maistas papildo vyną, vynas – papildo pokalbius, skambus juokas ir gera nuotaika vainikuoja vakarą.
Raudonas itališkas vynas NOVARIPA Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva – kokie patiekalai tinka prie šio vyno?
Aromatingas, sodrus vyno skonis tiesiog prašosi į kompaniją maisto, kuris gali pasigirti tuo pačiu. Plačia puokšte kvapų, skonių ir aromatų. Neabejotinai, raudonas vynas gali palaikyti puikią kompaniją raudonos mėsos patiekalams. Tai gali būti ir žalia mėsa, pavyzdžiui jautienos karpačio ar išraiškingų skonių kupinas jautienos kapotinis. Arba kepsnys. Ant griliaus pačirškintas, pipirais pagardintas. O gal dešrelės. Elnienos dešrelės, keptos ant griliaus ar orkaitėje. Svarbu, kad maistas būtų pagardintas išraiškingas prieskoniais. Idealu, jei tai – itališkos žolelės. Bazilikas, raudonėlis, rozmarinas. Tuomet vynas neužgoš jų skonio, o priešingai – padės jam atsiskleisti. taip pat ir maistas padės vynui parodyti savo gražiausias puses.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonojo vyno grožis ir skonis atsiskleis tada, kai jis bus patiektas tinkamos temperatūros. Tai yra – ne šaltas, bet ir ne šiltas. Kambario temperatūra – +18 – +20 – ideali šio vyno patiekimui. Tad jeigu vyną laikote namuose, galite jį iš karto tiekti į stalą. Nebent tai – karšta vasaros diena ir namuose ar terasoje, kur bus geriamas vynas – gerokai šilčiau. Tuomet jį verta šiek tiek atvėsinti, įdedant į kibirėlį su ledu. Ilgai laikyti nereikia. 15- 20 minučių ir vynas bus pakankamai atvėsęs.
Tiesa, jeigu tą patį vakarą planuojate vartoti ir baltąjį vyną, pastarąjį reiktų į taures pilti pirmąjį. Kadangi paragavus raudonojo, baltasis jau nebegalės atskleisti visų savo skoninių savybių.