Raudonas sausas vynas ARENILE Montepulciano d’Abruzzo DOC – rubino raudonumo su švelniu violetiniu atspalviu. Iš Italijos Abruzzo regione surinktų Montepulciano vynuogių pagamintas vynas, apdovanos Jus intensyviu juodųjų vaisių aromatu, kupinu vyšnių ir gervuogių. Patiks intensyvesnio skonio vyno mėgėjams. Kuriems kiekvienas gurkšnis – tarsi kelionė į aromatingus uogų sodus. Skonio ir uoslės receptorius pakutenančius aksominiais, sodriais ir subalansuotais aromatais. Pilno kūno vynas, tinkantis prie raudonos mėsos patiekalų ir brandinto sūrio.
Raudonas sausas vynas ARENILE Montepulciano d’Abruzzo DOC – koks maistas tiks prie šio vyno?
Kaip ir prie visų raudonų, vynų, geriausiai tinka raudonos mėsos patiekalai. Pasižymintys sodriu, išraiškingu skoniu. Vynas padeda atsiskleisti patiekalų skoniui. O patiekalai – vynui pademonstruoti geriausius jo aromatus. Tad jeigu planuojate ant griliaus kepti gardų jautienos steiką. O galbūt – ilgam ir lėtam kepimui orkaitėje paguldėte ėrienos kumpį. Šis vynas – puikiai tiks į kompaniją, kai tais patiekalais gardžiuositės.
Taip pat jis derės su mėsos patiekalais, gardinamais sodriais padažais. Galbūt jautienos guliašas ar befstrogenas. O gal – roastbifas su aromatingu gravy padažu? Variantų daugybė. Ir visais jais mėgaujantis, puikiai tiks gurkšnelis šio vyno šalia.
Na, o jeigu nesate mėsos mėgėjas, šis vynas vis tiek ras vietą ant Jūsų vakarienės stalo. Kadangi jis puikiai tiks ir su kukurūzų kruopų polenta. O jeigu dar ji bus pagardinta miško karaliumi tituluojamo baravyko griežinėliais – tokia vakarienė ilgam išliks Jūsų atmintyje kaip viena gardžiausių, kokias teko ragauti.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonas vynas savo geriausias skonines puses atskleis, jei bus ragaujamas maždaug kambario temperatūros – +18 -20 laipsnių. Tad, jeigu vynu mėgausitės šaltuoju metų sezonu, jį galėsite gurkšnoti tiesiog palaikę kambaryje kurį laiką, jeigu buvo nešamas per lauką. Jeigu jį laikėte namuose, pakaks ištraukti iš namų baro. Na, o jeigu juo mėgausitės karštą vasaros vakarą – gali tekti trumpam panardinti į ledų kibirėlį. Pakaks 15- 20 minučių. Kad vynas pasiektų reikiamą temperatūrą. Mat per šiltas ar per šaltas vynas, tiesiog negalės pademonstruoti Jums visų savo skoninių savybių.