Raudonas sausas vynas DRINK ELEGANT Rosso Tavola – subtilus, lengvas vynas, su vyšnių atspalviais. Rubino raudonumo spalvos su šviežių raudonųjų vaisių aromatais: vyšniomis, aviečių, juodųjų serbentų ir gervuogių. Pagamintas iš Italijoje užaugintų vynuogių. Parduodamas patogiose, 5 litrų talpose. Geriausias pasirinkimas, jeigu ieškote aromatingo vyno didelei šventei. Vestuvėms ar jubiliejui. Kai prie stalų susėda daug draugų ir artimųjų. Ypač, jeigu Jums aktualu, kad tie stalai būtų gražiai dekoruoti, sukurtų šventinę atmosferą. Didelės talpos vynus rekomenduojame išpilstyti į gražius ąsočius ir patiekti ant kiekvieno stalo. Taip gėrimas atrodys elegantiškai, nesimatys jokių etikečių ir bus išlaikomas vieningas, puošnus vaizdas.
Raudonas sausas vynas DRINK ELEGANT Rosso Tavola – su kokiu maistu derinti šį vyną?
Jeigu vyną planuojate patiekti kartu su maistu, geriausia į stalus jį atnešti tuomet, kai yra tiekiamas karštas patiekalas. Geriausia, jei tai – raudonos mėsos patiekalai. Sultingas, aromatingu padažu pagardintas jautienos antrekoto kepsnys, rostbifas ar avienos šonkauliai, vadinami chops. Karštos, orkaitėje keptos, česnakiniu sviestu gardintos bulvės ir grilintos daržovės. Puikus pasirinkimas į duetą raudonam vynui.
Jeigu vyną planuojate patiekti su užkandžiais, jis puikiai tiks prie brusketų su Parmos kumpiu ar saliami dešra. O galbūt – su ožkos pieno sūriu ir atvėsusio rostbifo griežinėliais. Svarbu parinkti maistą, pasižyminti sodriu, išraiškingu skoniu. Kitaip užgeriamas vynas tiesiog užgoš maisto skonius.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
raudoną vyną į taures reikėtų pilstyti kambario temperatūros. Tad jeigu juo vaišinsite vėsesniu metų laiku, pakanka jį tiesiog išpilstyti į ąsočius ir tiekti į stalą. Jeigu vaišinsite karštą vasaros dieną, naudinga vyną truputi atvėsinti ir tik tada pilstyti. Kadangi geriausia vartojimo temperatūra raudonam vynui – +18 – +20 laipsnių. Tad jei patalpoje gerokai šilčiau, vynas taip pat sušils. Ir nebegalės pilnai atsiskleisti. gali pasirodyti per intensyvaus skonio. Todėl atvėsinimas keliais laipsniais bus puikus balansas.
Jeigu svečius planuojate vaišinti ir baltuoju vynu, į stalą pastarąjį rekomenduojame tiekti pirmiau. Kadangi baltas vynas yra gerokai gaivesnis, ne toks intensyvus kaip raudonas.