Raudonas sausas vynas ROCKY MARCIANO Montepulciano d’Abruzzo DOC – idealus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sodrų, gomuryje ilgai išliekantį, aromatingą raudoną vyną. Sodrios, rubino raudonumo spalvos. Vos įpylus į taurę, pakeri turtinga spalva ir nosį kutenančiais aromatais. Juntamos lengvos kavos, vanilės, mokos ir rudojo cukraus natos. Viliojantis, elegantiškas, aksominis skonis praturtins vakarienę. Ypač – jei planuojate raudonos mėsos patiekalus. Nuteiks romantiškai, jei vakarienė – tik dviese. Arba paskatins smagius pokalbius, jei vakare laukiate draugų kompanijos. Gardūs patiekalai, aromatingas vynas ir ilgi, jaukūs pokalbiai. Puikus vakaro planas.
Raudonas sausas vynas ROCKY MARCIANO Montepulciano d’Abruzzo DOC – su kokiais patiekalais geriausiai dera šis vynas?
Raudona mėsa ir raudonas vynas – neabejotinai duetas, apie kurio tobulą suderinamumą žino ne tik vyno ekspertai. Tad tikrai neprašausite, jei šį vyną patieksite tuomet, kai ant vakarienės stalo garuos lėtai kepta ėriuko koja. Garuojanti ir aplink save skleidžianti viliojančius rozmarino ir raudonėlio aromatus. Puri, kreminė bulvių košė, pagardinta sviestu ir itališku parmezano sūriu.
O galbūt greičiau paruošiama vakarienė – itališki spagetti makaronai, su jautienos kukuliais, aromatingame raudoname padaže. Skonio receptorius žadinantys česnako ir šviežio baziliko kvapai. Taurė raudono vyno šalia. Ir gardus juokas, siurbiant ilgus spagetti ir net užsimerkiant iš malonumo.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Elegantiškoje dėžutėje supakuotą vyną pirmiausia galite patiekti kaip dovaną. Ypač – jie einate į svečius, pakviestas gardžios vakarienės. Tai bus puiki dovana šeimininkui, pagardinanti maistą. Tiesa, pravartu pirmiausia išsiaiškinti kokie patiekalai ruošiami. Na, o jeigu vakarienę gaminate Jūs, vyną tiesiog palaikykite kambario temperatūroje, prieš pildami į taures. Raudonas vynas geriausiai atsiskleidžia patiekiamas +18 – +20 laipsnių temperatūros. Na, o jeigu vynu mėgausitės vasarą, kai namuose yra gerokai šilčiau, pravartu prieš tai vyną įdėti į kibirėlį su ledu. 15- 20 minučių pakaks, kad vynas pakankamai atvėstų, bet ne atšaltu. Kadangi per vėsi temperatūra, kai kurias raudono vyno aromatines savybes gali užmaskuoti.
Na, o jeigu vakaro metus bus ragaujamas ir baltas vynas, rekomenduojame laikytis eiliškumo – baltąjį vyną ragauti prieš raudonąjį.