Raudonas vynas AGRONIKA Montepulciano d’Abruzzo DOC – aromatingas vynas iš itališkų Montepulciano vynuogių. Šios rūšies vynuogės yra antros pagal populiarumą tarp auginamų Italijoje. Montepulciano vynuogių vynai visame pasaulyje vertinami dėl sodrios spalvos ir švelnaus skonio. Švelnūs taninai ir mažas rūgštingumas sukuria vidutinio tvirtumo vyną. Kuris nepaprastai tinka su raudonos mėsos patiekalais – jautienos steiku ar ėrienos kepsniu. Tačiau taip pat puikiai pamalonins ir vegetarų skonio receptorius. Palaikydamas kompaniją keptiems grybams ar pupelių troškiniui.
Raudonas vynas AGRONIKA Montepulciano d’Abruzzo DOC – sausas vynas su raudonėlio ir vyšnių aromatais
Svarstantiems kokį vyną pasirinkti vakarienei, verta turėti omenyje, kad Montepulciano vynuogės pasižymi žolelių ir tabako aromatu, todėl prašosi sodraus ir pikantiško maisto. Kitaip, savo išraiškingais aromatais nustelbs ir užgoš švelnesnio patiekalo skonį. Todėl prie šio vyno geriausiai tiks daugybė patiekalų, kuriuose pagrindiniu smuiku groja raudona mėsa. Nuo kepsnių ir troškinių, iki Šepardo pyrago ar picos su jautiena. Taip pat šis vynas derės, jei gamindami pietus ar vakarienę, naudosite išraiškingo skonio sūrius. Tokius kaip itališkas Parmesanas ar brandintas Čederis. Ar aromatingus prieskonius – rosmariną, raudonėlį, kalendrą ar kakavą. Raudonas vynas puikiai derės ir su laukiniais ryžiais ar išraiškingesnio skonio daržovių patiekalais.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonas vynas, skirtingai nei baltas, turi būti beveik kambario temperatūros tam, kad pilnai atskleistų savo skonines savybes. Nors Lietuvoje kartais ir raudoną vyną mėgsta įdėti į šaldytuvą. Tačiau tai reiktų daryti tik tuo atveju, jei aplinkoje yra išties šilta ir jį reikia lengvai atvėsinti. Ideali šio vyno temperatūra – nuo +18 iki +20 laipsnių. Tokios temperatūros vynas apdovanos Jūsų skonio receptorius plačiu spektru aromatų, kuriuose dominuoja uogos. Nuo slyvos, gervuogės iki juodosios vyšnios.
Patiekdami ši vyną vakarienei turėkite omenyje, kad pradėję raudonu vynu, geriausiai juo ir užbaikite. Tiesa pradėję sausus raudonu vynu, vakarienės pabaigoje, kartu su desertu galite patiekti ir saldų raudoną vyną. Tačiau po raudonojo vyno nerekomenduojama ragauti švelnesnio, lengvesnio balto ar rožinio vyno.