Rožinis itališkas vynas NOVARIPA Cerasuolo d’Abruzzo DOC – lengvas, gaivus su vyšnių atspalviu. Elegantiškame butelyje esantis vynas, gali būti puiki dovana šeimininkams, kai esate pakviestas į svečius vakarienės. Iš rankomis rinktų Abruzzo regione užaugintų vynuogių pagamintas vynas, sužavės raudonųjų vaisių, vyšnių aromatas. Kvapniu, švelniu skoniu ir maloniu gaivumu. Abruzzo regionas – itin palankus vyndarystei. Kadangi čia – puikios sąlygos augti vynuogėms. Jūros pakrantė padovanoja lengva brizą, o aukščiausias pietų ir vidurio Italijos kalnas – puikų pavėsi. Sėkmingai bręsti ir nokti, pačioms kokybiškiausioms uogoms.
Rožinis itališkas vynas NOVARIPA Cerasuolo d’Abruzzo DOC – su kokiu maistu derinti šį vyną?
Rožinis vynas tampa itin populiarus vasarą. Kadangi jis – nuostabiai gaivina ir yra puikus pasirinkimas prie įvairiausių užkandžių. Tad jeigu organizuojate vakarėlį, kuriame vaišinsite svečius įvairiais vieno kąsnio sumuštiniais ir užkandėlėmis – šis vynas tikrai tiks. Na, o jeigu vakarėlis bus dedikuotas meksikietiškos ar tailandietiškos virtuvės receptų išbandymui. Kuriuose dominuos aštrūs prieskoniai ir egzotiški skoniai – rožinis vynas jiems puikiai akomponuos. Gaivi rūgštelė subalansuos aštrumą ir lesi jam atsiskleisti. Tuo pačiu – patiekalai leis pajusti ir tikrąjį patiekalo žavesį. Jalapeno paprikomis pagardinti tacos, ar sriracha padažu pagardinti azijietiški suktinukai. Liežuvį ir skonio receptorius kutenantis aštrumas. Ir gaivus vynas, leidžiantis atsigaivinti ir toliau mėgautis maistu.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Rožinį, kaip ir baltąjį vyną, į taures reikėtų pilstyti gerai atvėsintą. Tik taip galėsite juo iš tikrųjų pasimėgauti ir pajusti visas skonines savybes. taigi, prieš vakarienę, vyną rekomenduojame įdėti į kibirėlį su ledu. Tam, kad jis spėtų atvėsti iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Žinoma, galite dėti ir į šaldytuvą. Tačiau tam parinkite mažiausiai šaldančią lentyną. Pernelyg atšalęs vynas taip pat negalės atskleisti visų savo skoninių savybių. Kadangi šaltis dalį jų tiesiog užmaskuos. Šaldytuve butelį užteks palaikyti apie pusę valandos.
Jeigu vakaro metu esate numatę ragauti ir raudonąjį vyną, šis turėtų būti ragaujamas po rožinio. Raudonas vynas yra žymiai intensyvesnio skonio. Todėl paragavę raudonojo, rožinio skonio tiesiog nebegalėsite pilnai pajusti.