Rožinis sausas vynas SAGOMA Terre di Chieti Rosato IGP – subtilus, lengvas, su rožių ir vyšnių atspalviais. Žavingas vynas, Lietuvoje randantis vis daugiau gerbėjų. Ypatingai populiarus tampa šiltuoju metų sezonu. Kadangi maloniai gaivina ir labai gražiai atrodo taurėje. Lengvas, švelnus, savo rožiniais atspalviais kerintis vynas. Gal todėl toks mėgstamas moterų. Bet tikrai sužavintis ir vyrus. Puikus pasirinkimas moteriškam vakarui su smagiais pašnekesiais ir daug juoko. O gal – romantiškai vakarienei tik dviese. Žiūrint vienas kitam į akis ir mėgaujantis akimirkos grožiu.
Rožinis sausas vynas SAGOMA Terre di Chieti Rosato IGP – kokie patiekalai tinka prie šio vyno?
Rožinis vynas tikriausiai lengviausiai su maistu derinamas vynas. Jis – ne kaprizingas, lengvas ir švelnus. Todėl lengvai prisiderins prie Jūsų pasirinktų patiekalų. Žinoma, jeigu vakarienei esate suplanavę raudonos mėsos patiekalus, jiems kompaniją geriau palaikys raudonasis. Tačiau prie didžios daugumos kitų patiekalų, puikiai derės šis, rausvas vynas. Tiesa, jo galite ir nederinti su maistu. O tiesiog mėgautis vienu. Kaip aperityvu. Pradėję vakarą šio vyno taure, galite jį pratęsti šaltu užkandžiu. Prie jo puikiai tiks termiškai neapdorotos žuvies patiekalai. Tokie kaip tuno tataki, lašišos kapotinis, karpačio ar sašimi. Egzotiškas žuvies gaivumas ir aromatingas vynas padės atsiskleisti vienas kito visoms skoninėms savybės. Ir leis pilnai pasimėgauti tiek vynu, tiek maistu.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Rožinį vyną, kaip ir baltąjį, geriausia ragauti gerai atvėsintą. Tinkamiausia temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Taip vynas galės atskleisti visas savo žaviausias puses. Tokią temperatūrą lengvai pasieksite vyną pusei valandos įdėję į šaldytuvą. O dar geriau – butelį įmerkus į kibirėlį su ledu. Papildę taures, likusį gėrimą geriausia dėti atgal į kibirėlį. Kadangi tiesiog ant stalo laikomas vynas ima šilti. Tuo tarpu ledukai padėtų išlaikyti tolygią vyno temperatūrą.
Jeigu vakaro metu esate numatę ragauti ir raudoną vyną, tuomet rožinis turėtų būti geriamas pirmasis. Kadangi raudono vyno skonis yra gerokai sodresnis ir burnoje paliekantis daug savo aromato. Po jo skanaujant rožinį, tiesiog nebegalėsite pajusti visų jo skonio natų.