Baltas itališkas vynas SAGOMA Terre di Chieti Bianco IGP – subtilus, lengvas, su gėlių ir vaisių atspalviais. Pagamintas iš Italijos Abruzzo regione surinktų vynuogių. Uogos rankomis renkamos rugsėjo pradžioje. Puikus pasirinkimas romantiškai vakarienei dviese. Vynas pasižymi kaulavaisių ir obuolių mišinio aromatu. Azijos kriaušių, obuolių ir pomelo skoniai su traškia pabaiga. Kai norisi pasimėgauti malonia kompanija, žiūrint vienas kitam į akis. Kalbantis apie dabarties grožį ir ateities planus. Mėgaujantis gardžiais patiekalais ir užgeriant taure puikaus vyno. Pamalonintas visas jusles ir skonio receptorius.
Baltas itališkas vynas SAGOMA Terre di Chieti Bianco IGP – su kokiu maistu geriausiai dera šis vynas?
Lengvas, gaivus, aromatingas vynas geriausiai tiks prie tokio paties maisto. Lengvo ir aromatingo. Tam puikiai tiks užkandžiai, jei vyno taure nuspręsite pasimėgauti jau po vakarienės. Atsitraukus nuo stalo ir patogiai įsitaisius krėsle ar terasoje. Brusketos su lašiša ir avokadu. O galbūt – sumuštinukai su švelniu sūriu ir keptais pievagrybiais.
Vynas taip pat puikiai tiks ir vakaro pradžiai, kaip aperityvas, kol vakarienė dar ruošiama. Sužadinti apetitui.
Ir, be abejo, bus puikus vakarienės kompanionas. Ypač, jei vakarienei esate numatę aromatingus sushi. Arba baltos žuvies file. Pačirškintą keptuvėje, kartu su sviesto, žalumynų ir kaparėlių padažu. Viliojantys skoniai ir aromatai. Kartu su vyno taure – puiki vakarienė garantuota.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Norėdami pajusti tikrąjį šio vyno žavesį, prieš pildami jį į taures, gerai atvėsinkite. Ideali temperatūra – +8 – +10 laipsnių. Tokios temperatūros vynas galės atskleisti visas savo skonio ir aromatines savybes. Tiesa, per daug atšaldyti vyno nereiktų. Jeigu vėsinsite jį šaldytuve – dėkite į mažiausiai šaldančią lentyną. Ir palaikykite apie pusę valandos. Valandų valandas šalusio vyno temperatūra gali nukristi pernelyg žemai. O per daug atšalęs vynas tiesiog užmaskuos kai kurias savo aromatines savybes. Geriausia vyno butelį įdėti į kibirėlį su ledus. Ir laikyti jį ten viso vakaro metu. Taip kas kartą, papildant taures, į jas pilsite tinkamai atvėsusį vyną. Kadangi laikant tiesiog ant stalo, vynas ims šilti.