Saldus vynas DOVIZIA Terre di Chieti IGP/Moscato Passito – saldus vynas, gaminamas Italijos Chieti regione, iš Moscato rūšies vynuogių. Kurioms leidžiama gerai sunokti iki žiemos, kad būtų pasiekta didesnė cukraus koncentracija. Vynuogės skinamos rankomis nuo kalvų. Brandinamos kontroliuojamos temperatūros rūsiuose ir išpilstomos į butelius griežtai kontroliuojant kokybę. Šis vynas turi intensyvų razinų aromatą su medaus ir cinamono prieskonių natomis. Yra saldaus ir kreminio skonio, turi ypatingą, patvarų, elegantišką skonį.
Saldus vynas DOVIZIA Terre di Chieti IGP/Moscato Passito – koks maistas tinka prie šio vyno?
Saldų vyną geriausia ragauti su saldžiu maistu. Netgi vieno vyno taurė gali atstoti puikiausią desertą. Tačiau jeigu norisi, jis puikiai tiks su gabalėliu torto. Kremiško, saldaus, turtingo. Jeigu nesate tortų gerbėjas, vynas puikiai tiks ir su itališkais biscotti vadinamais sausainiais. Jų sviestinis gardus skonis puikiai papildys vyną ir leis jam dar geriau atsiskleisti.
Vasaros metu saldus vynas bus geriausia kompanija ledams ar itališkiems gelato. Saldūs, bet tuo pačiu gaivūs ir turtingi, kremiški jų skoniai, puikiai tiks su sodriu, aromatingu vynu. Na, o jeigu nemėgstate desertų, šiuo vynu puikiai pasimėgausite ragaudami kartu su itališkais sūriais, patiektais su uogomis, džiovintais vaisiais ar džemais. Užgeriami gardaus vyno taure, jie gali būti tiek puikus, sodrus užkandis, tiek ir nuostabus desertas.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Raudonus sausu vynus įprasta patiekti kambario temperatūros. Tačiau ši taisyklė negalioja saldiems vynams. Kadangi pakankamai šilti, jie gali būti per intensyvaus skonio. Šis vynas geriausiai savo aromatus atskleis atvėsintas iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Taip pat kaip ir baltieji vynai. Tiesa, turėkite omenyje, kad saldus vynas turėtų būti ragaujamas vakarienės pabaigoje. Kartu su desertu ar vietoje jo. Šis vynas, dėl savo saldumo ir skonio intensyvumo nėra tinkamas kartu su maistu. Tad rekomenduojame vakarienei pasirinkti sausą raudoną vyną, o vakarą užbaigti šiuo gardėsiu. Taip abiem vynais ir jų skoniais galėsite pasimėgauti tinkamai. Ir pajusti visas jų skonines savybes.