Sausas itališkas vynas ARENILE Trebbiano d’Abruzzo DOC – geriausias pasirinkimas jaukiems vasaros vakarams. Kai norisi kažko lengvo, maloniai gaivinančio ir apdovanojančio gardžiausiais aromatais. Vaisių ir baltų gėlių puokšte. Kurios kvapų natos, pakutens nosį, vos kilstelėjus taurę.
Vynas pagamintas iš Italijoje Abruzzo regione užaugintų Trebbiano rūšies vynuogių. Būtent čia augančios vynuogės turi didelius, penkių dalių lapus, kurie sirpstančioms uogoms sukuria šešėlį. Ir neleidžia pernokti. Štai kodėl vynas, pagamintas iš šių vynuogių pasižymi aromatingu rūgštingumu. Ir išties švelniu, gaiviu skoniu. Todėl jis taip tinka prie lengvų patiekalų ir užkandžių. Kadangi savo aromatais neužgožia jų skonio. O atvirkščiai – leidžia jiems atsiskleisti.
Sausas itališkas vynas ARENILE Trebbiano d’Abruzzo DOC – koks maistas tinka prie šio vyno?
Lengvesni Trebbiano vynuogių vynai yra lankstūs maisto partneriai. Tačiau norėdami pajusti tikrąjį subtilų vyno skonį, į kompaniją jam turėtumėte rinktis ir lengvus, subtilius patiekalus. Pavyzdžiui, salotas ar daržovių troškinius. Taip pat geras pasirinkimas prie šio vyno – žuvies patiekalai. Ant griliaus iškepta visa žuvis, ar keptuvėje, svieste pačirškinta žuvies file. Su ryžių ir grilintų daržovių ar salotų garnyru. O galbūt orkaitėje kepta lašiša su smidrais. Pagardinta česnakinio sviesto gabalėliu. Su riekele skrudintos čiabatos. Skoniai tarpusavyje mainysis, vienas kita papildydami ir glamonėdami skonio receptorius ir uoslę.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Pradėdami ruošti vakarienę, vyną įdėkite į šaldytuvą. Jei gaminsite žuvį ar daržoves, patiekalą išties greitai pagaminsite. Tiek laiko ir užteks vynui tinkamai atvėsti. Kadangi geriausi baltą, sausą vyną ragauti atvėsinta iki +8 – +10 laipsnių temperatūros. Tiesa, jei mėgausitės juo šiktą vasaros vakarą, nepalikite likusio butelyje vyno tiesiog ant stalo. Vynas ims šilti. Geriausia jį laikyti kibirėlyje su ledu. Taip jis išliks optimalios temperatūros ir atskleis Jums visus savo aromatus. Nerekomenduojame jo laikyti šaldytuve, kadangi vynas gali pernelyg stipriai atšalti. šaltis užmaskuos jo skonines savybes. Jei neturite kibirėlio, tuomet šaldytuve dėkite į mažiausiai šaldančią lentyną. Ir svarbiausia – baltą vyną rekomenduojame ragauti prieš raudoną. Tad jei planuojate tą patį vakarą ragauti ir pastarąjį – palikite jį vėlesniam laikui.