Sausas raudonas vynas TRABACCO Rosso Tavola – subtilus, lengvas, su vyšnių atspalviais. Patiks mėgstantiems griliaus vakarėlius. Kai kepama daug ir įvairių mėsos patiekalų griliuje. Kartu bendraujant, juokiantis, kuriant smagius prisiminimus ir mėgaujantis gero vyno taure. Šis vynas parduodamas 5 litrų talpose, su patogia rankena. Todėl jeigu laukiate daug svečių, mėgstančių raudoną vyną, tai – puikus pasirinkimas. Vyną galite išpilstyti į patogesnes, mažesnes talpas, pavyzdžiui, ąsočius ir taip tiekti į stalą.
Pagamintas iš Italijoje užaugintų Rosso Tavola rūšies vynuogių. Rubino raudonumo spalvos, apdovanojantis tamsių uogių aromatais. Vyšnių, juodųjų serbentų, gervuogių.
Sausas raudonas vynas TRABACCO Rosso Tavola – koks maistas geriausiai dera su šiuo vynu?
Kaip jau užsiminėme anksčiau, jis puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais. Lietuviškai marinuotas šašlykas, sultingas jautienos kepsnys, gardžios dešrelės ar dūmo kvapu viliojantys šonkauliai. Visas sodriais skoniais viliojantis maistas sukurs puikų duetą su raudonu vynu. Padėdami vieni kietiems atskleisti visas skonines savybes. Vynas leis pajusti visą maisto žavesį. Tuo tarpu maistas, savo ruožtu, leis pajusti visas vyno natas. Ir visai nebūtinai maistą kepti griliuje. Orkaitėje lėtai kepta ėriuko koja, ar rostbifas. Ar netgi pasta su mėsos padažu – taip pat puikiai derės su vynu. Mėsainiai, troškiniai ir visi kiti, išraiškingo skonio mėsos patiekalai – puikus pasirinkimas, jei juos norite palydėti taure raudono vyno.
Kaip patiekti ir vartoti šį vyną
Norėdami pajusti visą raudono vyno žavesį, į taurę jį turėtumėte pilti kambario temperatūros. Maždaug +8 – +10 laipsnių. Taigi, jei jjuo mėgausitės vasarą, kai lauke ir namuose išties gerokai šilčiau, vyną gali tekti mažumėlę pavėsinti. Tačiau jeigu juo vaišinsitės šaltuoju metų sezonu, pakaks kurį laiką leisti jam pabūti patalpoje. Kad sušiltų pakankamai, ypač, jei prieš tai jį laikėte kažkur vėsiau, pavyzdžiui, rūsyje.
Jeigu vakaro metu esate paruošę ir baltojo vyno, šį rekomenduojame į taures pilti pirmiau raudonojo. Kadangi pastarasis pasižymi gerokai sodresniu ir intensyvesniu skoniu. Jo paragavus anksčiau, nei baltojo, geriau ties juo ir apsistoti. Kadangi balto vyno visų skonių tiesiog nebepajausite.